فهرست عناوین
Toggle
لینک نوفالو چیست؟ : کدی است که باعث میشود گوگل از سایت شما به سایت دیگری که به او لینک داده اید مراجعه نکند (یا اعتباری از شما به او منتقل نکند.)
هنگامی که می خواهید لینک سازی کنید دو مقوله پیچیده لینکهای follow و nofollow پیش روی شماست و حتما هم نمیدانید به چه نسبتی از آنها باید استفاده کرد. اینجا به شما توضیح میدهیم.
کد نوفالو در مواردی که میخواهید به گوگل بگویید این مطلب به این لینک ربطی ندارد خوب است اما استفاده از کد نو فالو در مواقعی که مطلب شما کاملا مرتبط با آن لینک است به سایت شما آسیب میرساند.
در سال ۲۰۲۳ سوالات زیادی درمورد نوفالو لینکها به گوش میرسد یا دیده میشود یا حتی توسط دانشجویان از ما پرسیده میشود به همین خاطر در این مقاله از سئو۶ به آن به صورت ویژه پرداخته ایم.
برخی از سوالات در حوزه لینک های نوفالو عبارتند از :
۱- بلاخره فالو یا نوفالو؟
۲- چه مواقی نوفالو کاربرد دارد؟
۳- به یک سایت منبع و مرجع لینک نوفالو بدیم؟
۴- به مقالات سایت خودمون لینک نوفالو میتونیم بدیم؟
۵- بکلینک های نوفالو آیا همیشه بد هستند؟
(به سوالات فوق در انتها پاسخ میدهیم.)
استفاده نادرست از نوفالو لینک ها میتواند آسیت رسان باشد، البته منظور از آسیب کاهش رتبه شما در گوگل است البته نه آنچنان ولی…
قبل از پاسخ به سوال بالا بزارید تعریف پیج رنک را با هم مرور کنیم و بعد به سوال بالا بپرازیم.
برای درک بهتر کد نوفالو ( nofollow ) باید نحوه تعیین اعتبار یک صفحه توسط موتور های جستجو را بهتر بشناسیم. اگر شما سایتی دارید که صفحه اصلی آن به ۱۰ صفحه داخلی از سایت شما و ۵ صفحه از سایتهای دیگر لینک شده است. شما مجموعا ۱۵ لینک خروجی دارید. زمانیکه سایت دیگری به صفحه اصلی شما لینک دهد به آن لینک ورودی می گوییم.
اگر فرض کنیم که شما ۳۰ لینک ورودی به صفحه اصلی خود دارید در مجموع ۴۵ لینک در ارتباط با صفحه اصلی شما هستند. موتور های جستجو زمان بررسی صفحه اصلی شما تمام این ۴۵ لینک را بررسی کرده و با توجه به اعتبار این صفحات پیج رنک (برآیند PA و DA) شما را محاسبه می کنند.
همین شرایط برای سایتهای در ارتباط با شما وجود دارد و یک رابطه دوطرفه را تشکیل می دهد مگر اینکه شما با استفاده از کد نوفالو (nofollow) راه ارتباطی را مسدود کنید و سعی کنید تاثیر پذیری آن صفحه از سایتتان را از سایت های دیگر به حداقل برسانید.
پس بنابراین کد nofollow یک مزیت هم بشمار می آید که می توانید به وسیله آن تأثیر منفی سایتهای اسپم را کم کنید، و در سال ۲۰۲۳ یک مزیت رقابتی قوی هم محسوب میشود!
(nofollow) یک کد به شکل : “rel=”nofollow داخل سورس سایت است (وجود این دستور به شکلی که در ادامه می آوریم نمایان گر لینک نوفالو و کم اثر بودن آن بر وب سایت شماست).
چطور متوجه شویم که کد در داخل لینک وجود دارد یا نه؟ اگر در سایتی که بکلینک شما آنجاست روی لینک راست کلیک کرده و inspect را بزنید متوجه خواهید شد که کد نوفالو (nofollow) است یا فالو.
در واقع شما با استفاده از کد نوفالو (nofollow) به موتور های جستجو خبر می دهید که این لینک نباید در محاسبه پیج رنک شما وارد شود ولی با این کار همچنان اجازه ایندکس این صفحات را به موتورهای جستجو می دهید.
البته لینک نوفالو از صفحات شما به سایتهای دیگر در پیج رنک آنها نیز بی تاثیر خواهد بود.
<a href=www.example.com rel=”nofollow”>Anchor Text</a>
جلوگیری از اسپمرها: اگر صفحات شما به یک سایت اسپم لینک شده است و یا در بخش نظرات سایت شما لینک های نامناسب و اسپم قرار می دهند با استفاده از کد نوفالو (nofollow) می توانید تاثیر آنها را در پیج رنک یا همان پیج آتوریتی و دامین آتوریتی خود از بین ببرید.
جلوگیری از تکراری شدن محتوا: اگر شما دو لینک متفاوت در صفحه خود به یک صفحه داخلی یا خارجی دارید که دارای anchor text (متن لینک شده یا لنگر لینک) متفاوت هستند بهتر است با استفاده از کد نوفالو (nofollow) یکی از آنها را نادیده بگیرید.
تذکر : البته برای لینک های داخلی هرگز نباید از نوفالو استفاده کرد.(مگر در شرایط خاص که انتها به شما میگوییم)
بک لینک های پولی: اگر شما واقعا قصد دارید که گوگل را تحت تأثیر خود قرار دهید بهتر است برای تبلیغات خود از لینک های نوفالو (nofollow) استفاده کنید! شما بهتر است که از بک لینک های پولی خود برای پیج رنک چشم پوشی کنید، در واقع گوگل راههای زیادی برای شناسایی لینک های خریده شده و تنبیه شما دارد که یکی از آنها سیستم گزارش کاربران است.
لینک های پولی میتوانند شامل بنرهای تبلیغاتی و تبلیغات متنی باشند. پس در تبلیغات خود از لینک نوفالو (nofollow) استفاده کنید مگر آنکه قصد شما تنها بالابردن پیج رنک خود باشد.
جلوگیری از کاهش اعتبار شما: شما لینکهای ورودی مناسبی را از سایتهای دیگر دریافت میکنید ولی بخش زیادی از اعتبار بدست آمده را به سایتهایی که به آنها لینک دادید میبخشید.
کد نوفالو (nofollow) در بسیاری از انجمن ها و وبلاگهایی که امکان نظردهی به کاربران ارائه میدهند استفاده میشود تا جایی که بسیاری از CMS ها مانند وردپرس این قابلیت را در خود جای دادند.
بهترین شیوه بکلینکسازی همان 👈👈 بک لینک رایگان 👉👉 یا لینک لس منشن است که ما از شبکههای اجتماعی یا وبلاگهای خود میگیریم.
تلاش شما برای تبادل لینک با سایتهایی که از لینک نوفالو (nofollow) استفاده میکنند نتیجهای به همراه نخواهد داشت و سئو سایت شما را بهبود نخواهد بخشید (البته نه چندان زیاد) و بهتر است به فکر لینکهای فالو باشید که البته موثرتر هستند.
با این وجود اگر شما فرصتی برای قرار دادن لینک خود در سایتی با کد نوفالو (nofollow) ولی بازدید و محبوبیت زیاد دارید این کار را انجام دهید.
بطور مثال قرار دادن لینک شما در یک انجمن پر بازدید و مرتبط با کار شما اما با لینک نوفالو (nofollow) بازدید زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت که ارزش آن کمتر از یک لینک ورودی مناسب نیست.
گاهی اوقات بهتر است که چند کد نوفالو (nofollow) در صفحات شما موجود باشد تا گوگل بپذیرد که لینکهای سایت شما طبیعی هستند. برای بررسی نوفالو (nofollow) بودن لینکها در یک سایت میتوانید در سورس کد آنها کلمه nofollow را جستجو کنید برای این کار در هر مرورگری که دارید از کلید های ترکیبی Ctrl+U استفاده کنید.
توجه: استفاده از Dofollow به عنوان یک کد کارایی خاصی ندارد و تنها نشان دهنده نوفالو نبودن لینک است. پس اگر چیزی به نام فالو یا نو فالو نبود داخل سورس آن لینک حتما فالو هست.(تمام لینک های داخل آن صفحه فالو هستند.)
در این بخش میخواهیم لینک های follow و nofollow را برای شما توضیح دهیم که چه کاربردی دارند و چگونه میتوان از آنها استفاده کرد.
با توجه به این نکته که کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو و بهینه سازی سایت و همچنین لینک ورودی از سایتهای دیگر از عوامل مهم میباشد باید توجه داشته باشیم که لینک ورودی چگونه باید باشد و تا چه حد باید از لینکهای ورودی استفاده کنیم؟
خب باید گفت که استفاده از لینک Nofollow به موتورهای جستجوگر دستور میدهد که این لینک را دنبال نکنند با استفاده از این کار لینکی که از سایت دیگری به سایت ما داده می شود مورد تایید ما نیست به عبارتی وقتی یک لینک را nofollow میکنیم یعنی به موتور جستجو میگوییم که این لینک را دنبال نکند و در واقع آن را معرفی میکنیم ولی آن را تأیید نمیکنیم، پس از اعتبار خودمان کم نمیشود.
لازم به ذکر است که در الگوریتم جدید گوگل لینک دادن از سایتهایی که موضوع مرتبطی با هم ندارند باعث کاهش امتیاز در گوگل می شود.
مختصرا باید بالانس (۷۰/۳۰ یا ۵۰/۵۰) رعایت شود و البته میزان دقیقی اعلام نشده و چیزی که در ادامه میخوانید تجربی به دست آمده.
لینک های follow و nofollow چه تفاوتی دارند؟
همچنین لینکهای dofollow به لینکهایی گفته میشود که موتورهای جستجو هنگام برخورد به آنها به دنبال کردن لینک موردنظر میپردازند.
متخصصان سئو توصیه میکنند تعداد کمی از اینگونه لینکها به سایر سایتها بایستی در سایتها قرار بگیرد چون با افزایش تعداد این لینکها درجه و رتبهی سئوی سایت کاهش پیدا میکند. (البته وجود لینک های مرجع قدرتمند و مرتبط با موضوع آن صفحه در سایت کمک زیادی خواهد کرد، و دیده شده که برایان دین در انتهای مقالات خود تا ۲۰ سایت را هم معرفی کرده است.)
اما در مقابل لینکهای nofollow قرار دارند که موتورهای جستجو چندان توجهی به آنها ندارند. البته به عقیده ی بعضی از وبمسترها این لینکها کاملا بی اهمیت نیستند و برخی معتقدند که الگورتیم جدید گوگل به آنها اهمیت میدهد و ما هم در سئو ۶ بر این عقیده ایم.
دو فالو یعنی دنبال کن، نوفالو یعنی دنبال نکن
به دلیل گسترش لینکهای اسپم که برای گول زدن موتورهای جستجوگر و افزایش رتبه در موتورهای جستجوگر در پهنه وب ایجاد شدند خاصیتی به لینکها در صفحات وب اضافه شد به نام Nofollow که این خاصیت مشخص کننده این بود که رباتهای جستجوگر نباید لینک مورد نظر را دنبال کنند و در محاسبه رتبه صفحه مقصد این لینکها نادیده گرفته میشوند.
اما با هم نگاهی میاندازیم به نمونههای گسترده از استفاده خاصیت Nofollow در وبسایتها و سرویسهای آنلاین مختلف
۱. در اکثر جوامع مجازی مانند فیسبوک و توییتر لینکها به صورت اتوماتیک به صورت Nofollow انتشار مییابند و اینکار برای جلوگیری از عمل انتشار لینکهای گسترده و اسپم به یک سایت و یا وبلاگ مشخص این عمل انجام میشود.
تعداد لینک Dofollow / Nofollow ورودی و رابطه آن با رتبه سایت در موتور های جستجوگر :
بسیاری از افراد فکر میکنند که تنها تعداد لینک Dofollow ورودی باعث افزایش رتبه سایت خود در موتورهای جستجوگر میشوند در صورتی که سایتهایی که تنها لینک Dofollow ورودی دارند از نظر موتورهای جستجوگر ساختار لینک ورودی آنها طبیعی نیست و معمولاً رتبههای خوبی به آنها داده نمیشود. بنابراین بهتر است حداقل چیزی بین ۳۰ الی ۵۰% لینکهای شما نوفالو باشد.
باید بالانس متناسبی بین تعداد لینکهای ورودی Dofollow و No follow به سایت یا وبلاگ خود درست کنیم تا از خطر تشخیص غیر طبیعی بودن لینکهای ورودی به یک سایت از طرف موتورهای جستجوگر در امان بمانیم و بتوانیم در بهینه سازی سایت خود برای موتور های جستجوگر ( SEO ) قدم مثبتی را برداریم.
همچنین لینکهای ورودی Nofollow علاوه بر طبیعی نشان دادن ساختار کلی لینکهای ورودی به سایت ما باعث افزایش ترافیک بازدید کنندگان برای سایت ما نیز می شوند.
این لینکها در صورتی که در سایت های معتبر و شناخته شدهای قرار داشته باشند آیا به نظر شما از دید موتور های جستجوگر نادیده گرفته می شوند؟
سخت در اشتباهید.
برای مثال اگر در یکی از صفحات ویکی پدیا لینکی به سایت شما باشد حتماً موتور های جستجوگر علاقه خاصی به آن نمایش می دهند. البته با دیدن شمارش لینکهای No follow علاوه بر لینکهای Do follow در موتور جستجوگر یاهو نیز میتوانیم به این نتیجه برسیم که این لینکها در بسیاری موارد بیتأثیر نیز نیستند.
نتیجه گیری میشود علاوه بر افزایش تعداد لینکهای ورودی خود توسط روشهایی مانند تبادل لینک، آگهیهای متنی لینک دار و دیگر روشها باید تعداد لینکهای No follow ورودی خود را نیز در صورت زیاد بودن کاهش و در صورت کم بودن افزایش دهیم. تا گوگل به سایت ما بهتر اعتماد کند.
به وسیله سایت ahref میتوانید نسب لینکهای دریافتی سایتتان را بررسی کنید و متوجه شوید که چند درصد از لینکهای سایتتان Follow یا دوفالو هستند. برای بررسی این موضوع ⚡️⚡️⚡️ اینجا ⚡️⚡️⚡️ را کلیک کنید.
۲. در قسمت نظرات مطالب وبلاگها و سایتها برای درج لینک به نویسنده نظر از خاصیت No follow استفاده میشود که این عمل از انتشار نظرهای اسپم برای افزایش رتبه سایت نویسنده نظر جلوگیری می کند.
البته این امر در سیستمهای مدیریت محتوا و وبلاگ نویسی مانند جوملا، وردپرس، بلاگر و دیگر سیستمهای معروف به صورت پیش فرض اعمال می شود.
۳. در سیستمهای اشتراک گذاری لینک مانند سرویس خوشمزه ( delicious.com ) لینکها به صورت پیش فرض به صورت No follow انتشار می یابند.
۴. تنها در مواقعی که از درست بودن مقصد یک لینک مطمئن نیستید و نمیدانید که سایتی که لینک داده به شما یک سایت مخرب یا یک سرویس انتشار اسپم نیست در سایت یا وبلاگ خود میتوانید از این خاصیت استفاده کنید.
چون همانطور که میدانید انجام این عمل به صورت معمول و بدون استفاده از خاصیت No follow باعث نتیجه منفی در رتبه سایت شما در موتورهای جستجوگر می شود.
و در نهایت یک مشکل خیلی بزرگ که سر منشأ اون دادن لینک نوفالو هست، اینه که شما به اشتباه بیایید به سایت های بزرگی مانند ویکی پدیا و سایت های خبری داخل سایت خود و مقالات مختلف لینک نوفالو بدید، در این حالت مشکلی که پیش میاد اینه که شما به گوگل میگید من این سایت رو قبول ندارم، بعد گوگل هم میگه خوب منم تو رو قبول ندارم😂😂😂 و شوت میشید از نتایج.
یا از این هم خنده دار تر این هست که به سایر مقالات خود لینک داخلی نوفالو بدید، در اینجا هم چون گفتید من خودمم قبول ندارم طبیعی هست که بدتر مورد جریمه گوگل قرار میگیرید.
اگر در ابزارهای سئو سایت خطای زیر را مشاهده کردید (یعنی اینکه به یک سایتی لینک خارجی غیر فالو دادید)
ما ۱ پیوند خروجی در محتوای شما پیدا کردیم و همه آنها به صورت nofollow هستند ،
در دادن لینک های داخلی و خارجی در درون مقالات خودتون حتما و حتما از لینک فالو استفاده کنید چون همین یک اشتباه به تنهایی می تواند باعث پنالتی شدن سایتتان شود.
و اما چند نکته مهم:
اگر میخواهید صفحهای از سایتتان از نتایج گوگل خارج شود، به آن لینک داخلی نوفالو بدید.
اگر میخواهید در کلمه کلیدی اشتباه رتبه نیاورد، در آن صفحه و در چند صفحه داخلی به آن روی کلمه کلیدی اصلی لینک بدید، مثلا صفحه دسته بندی توپ ممکنه روی کلمه خرید توپ بسکتبال هم رتبه بیاورد یا برعکس، در اینجا بهتر است شما در همان صفحه با کلمه کلیدی طولانی به خود صفحه لینک داخلی فالو دهید. و کلمه کلیدی اصلی را چند بار در طول محتوا بولد کنید.
البته این مسئله در هر حال ممکن است پیش آید و شما در بهترین حالت می توانید آن صفحه را نو فالو یا نو ایندکس یا
برخی از سوالات در حوزه لینک های نوفالو عبارتند از :
۱- بلاخره فالو یا نوفالو؟
فالو ۷۰ و نوفالو ۳۰
۲- چه مواقی نوفالو کاربرد دارد؟
زمانی که بخواهید اسپم اسکور سایت خود را کم کنید می توانید به سایت های مشکوک لینک نوفالو بدید.
زمانی که بخواهید بگویید یک وب سایت را قبول ندارید.
و…
۳- به یک سایت منبع و مرجع لینک نوفالو بدیم؟
هرگز
۴- به مقالات سایت خودمون لینک نوفالو میتونیم بدیم؟
مگر اینکه بخواهید روی کلمه خاصی آن را از گوگل خارج کنید. و در غیر اینصورت خیر (که البته این کار هم ریسکش بالاست و باید تست کنید)
۵- بکلینک های نوفالو آیا همیشه بد هستند؟
نه، در بسیاری از کلمات میتوانید با بکلینک های ساید باری نوفالو که بلاگ اسکای و سایر وبلاگ ها میدهند سایت خود را در کلمات کم رقابت سئو کنید.
نکته کلیدی و میلیاردی سئو :
پیشنهاد ما برای کسانی که سایت خود را محتوا معتاد کرده اند و برای آن سئو خارجی انجام نداده اند این است که برای یک بار هم که شده معجزه داشتن لینک های نوفالو از سایت هایی مثل بلاگ اسکای و سایر وبلاگ های ایرانی را تجربه کنند.(البته داخل محتوا نه سایدبار) به علاوه از سایت ردیت و telegra.ph تا زمانی که محتوا می خواهد آماده سازی شود غفلت نکنید.
همچنین سایت های آگهی رایگان برای گرفتن لینک لس منشن و یا حتی بکلینک مناسب هستند.
یک افزونه کروم برای نوفالو لینک ها
مرجع مطالعه بیشتر در خصوص نوفالو :
https://en.wikipedia.org/wiki/Nofollow
کلیه حقوق محتوای این وب سایت متعلق به سایت سئو 6 است و هرگونه کپی برداری از آن پیگرد قانونی دارد
آپدیت برخی مقالات در 1403/03/18 انجام شده | مشاهده مقالات آپدیت شده